Mykonos

oferta

Un fel de Mecca a destinațiilor de vacanță, Insula Mykonos este unică prin felul în care modernul se îmbină cu tradiționalul. Plajele însorite, viața de noapte trepidantă și peisajele impresionante sunt doar câteva dintre motivele pentru care este atât de căutată.

Când te uiți pe hartă și vezi insula îndepărtată, ţi se pare inaccesibilă, dar cu o cursă charter, un sejur în Mykonos este un vis aflat la doar câteva ore distanţă. Odată ajuns aici, vei vedea că timpul pare prea puţin pentru tot ce ai vrea să faci.

Nu degeaba insula a devenit favorita multor celebritati, precum: Russel Crowe, Hugh Jackman, Queen Latifah, Lady Gaga, George Michael si multi altii. In plus, nu trebuie sa ratezi o plimbare prin orasul Chora, capitala insulei, cartierul Mica Venetie, muzeele si bisericile foarte vechi de pe insula construite in stilul specific Insulelor Ciclade, morile de vant sau plajele fabuloase ale insulei.

Mykonos este situata in centrul Marii Egee, la 150 km est de Atena si face parte din grupul Insulelor Ciclade. Cu toate ca este una dintre cele mai cunoscute insule din acest grup, aceasta are suprafata cea mai mica, de doar 90 km².

In timp ce coasta nordica este mai stancoasa, in sudul insulei intalnim plaje cu nisip si relieful este mai lin. In interiorul insulei, dealurile sunt mai mult aride, avand inaltimea maxima de 372 m (vf. Profetului Elias Vorniotis).  In Mykonos nu sunt rauri permanente, ci doar doua lacuri artificiale care furnizeaza apa potabila pe insula.