Skiathos

oferta

In traducere “Skiathos”  inseamna “in umbra Muntelui Athos” si se mai spune ca in unele zile, de pe cel mai inalt punct al insulei, la Castro, unde s-a ridicat prima data steagul Greciei, chiar se vede muntele Athos. In ciuda dimensiunii sale, Insula Skiathos este de departe cea mai aglomerata dintre Sporade, avand si cele mai bune plaje.

Insula Skiathos este o insula ce apartine de grupul Sporadelor din Marea Egee, fiind marginita pe partea de vest de Canalul Skiathos, iar pe latura de est de Canalul Skopelos. Suprafata sa este de numai  50 km² (12 km lungime si 6 km latime), iar orasul cu acelasi nume inregistreaza cca 5000 locuitori.

Cea mai mare parte a reliefului este muntos, cel mai inalt varf fiind Muntele Karafiltzanaka (433 m). Skiathos este presarat cu multe coaste, golfuri si peninsule. Partea de nord-vest a insulei este inaccesibila din cauza rugozitatii sale in care se afla Cape Kastro. Partea de sud-est este complet diferita, aici aflandu-se si orasul Skiathos , iar capitala si portul din Skiathos sunt pe partea de vest a golfului cu acelasi nume .

In partea de nord a insulei sunt multe pesteri frumoase, accesibile doar cu barca. Economia insulei se bazeaza in principal pe turism si pescuit, culturi si cresterea animalelor. Ca si celelalte insule, Skiathos este zona impadurita cu pini, platani, stejar si maslini. Partea cea mai impadurita a insulei este partea de est si este protejata ecologic pentru ca este recunoscuta de catre intreaga Grecie ca un habitat ecologic rar care necesita masuri de protectie.