Sicilia

oferta

SICILIA 2017

Sicilia este una dintre regiunile autonome ale Italiei si cea mai mare insula din Marea Mediterana.

Sicilia are o suprafata de 25.700 km² si 5,1 milioane de locuitori. Prinicipalele orase sunt Palermo, Catania, Messina, Siracusa, Marsala si Trapani. Un oras de mare importanta este Taormina.

Vulcanul Etna este situat in Catania. In nord, insulele Eoliene fac parte din punct administrativ din Sicilia, la fel ca si insulele Egadi la est.

Sicilia este cunoscuta de peste 200 ani pentru productia sa de cereale; maslinele si vinul sunt doua alte produse importante. Minele din regiunea Caltanissetta au fost in secolul al XIX-lea mari producatoare de sulf, dar si-au inceput declinul in anii 1950.

Sicilia are o retea destul de densa de sosele, multe dintre ele fiind elevate din cauza terenului muntos al insulei. Trenuri circula intre Italia si Sicilia, vagoanele fiind incarcate in vapoare si trecand Stramtoarea Messina, unde sunt descarcate si puse din nou pe sine. In 2005, va incepe constructia unui pod de suspensie care va conecta Italia si Sicilia. Acest pod va avea si o cale ferata, care va insemna ca trenurile vor circula direct intre Italia si Sicilia fara a mai fi transferate in vagoanele de pe vapor.

Aeroporturile principale ale insulei sunt Aeroportul International Palermo si Aeroportul Catania-Fontanarossa. Acestea sunt servite de zboruri nationale si internationale (principal din Europa