oferta

Oferta Amara 2017

Factori naturali de cură:
Apa Lacului Amara: sulfatată, clorurosodică, magneziană, uşor bromurată; ape minerale de sondă pentru cură internă: uşor sulfatate, bicarbonatate, sodice, magneziene, hipotone; nămol sapropelic extras din lac; climat de stepă excitant- solicitant.

Indicaţii terapeutice:
Afecţiuni ale aparatului locomotor: reumatisme degenerative, reumatisme articulare şi inflamatorii, afecţiuni post-traumatice, afecţiuni neurologie periferice; sechele post-traumatice (după operaţii pe articulaţii, pe muşchi sau pe oase, după entorse sau fracturi); afecţiuni ginecologice (sterilitate); afecţiuni asociate (dermatologice - psoriazis, endocrine, boli profesionale).

Tipuri de proceduri:
Băi calde cu nămol şi impachetări cu nămol; aplicaţii de cataplasme cu nămol rece; cure interne cu  ape minerale; electroterapie şi hidroterapie; aerohelioterapie, cură de teren şi gimnastică medicală

Contraindicaţii:
Afecţiuni cardiovasculare; boala Basedof; astm, boli infecto - contagioase, nevroze, tuberculoza pulmonara activa.

Amplasament geografic:
Staţiunea balneo-climaterică Amara este situată în sudul ţării, la 7 km de oraşul Slobozia, la 2 km de localitatea cu acelaşi nume: AMARA. În staţiunea de tratament Amara este amenajată plajă pe malul lacului pentru băi de soare.

Clima:
Climatul este continental de stepă, verile sunt călduroase şi iernile sunt reci. Temperatura este în medie anuală de 22 grade Celsius.

Obiective turistice:
-Zona turistică a litoralului românesc: staţiunile Mamaia, Eforie, Neptun, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, Olimp, Costineşti, Mangalia, Năvodari (hoteluri de 2-5 stele, practicarea sporturilor nautice, divertisment - delfinariul şi acvariul din Constanţa, satul de vacanţă Mamaia ş. a.);
-vestigii ale unor vechi aşezări antice: Tomis, Calatis şi Histria;
-Monumentul de la Adamclisi;
-pivniţele staţiunii viniviticole Murfatlar;
-zona turistică a Deltei Dunării (plimbări cu vaporul pe braţele Dunării, practicarea pescuitului şi vânătorii);
-zona turistică a Bălţii Brăilei (plimbări cu vaporul pe Dunăre şi canalele Insulei Mari a Brăilei, pescuit sportiv).
-În oraşul Slobozia se poate vizita Muzeul Naţional al Agriculturii iar în parcul muzeului, Biserica de lemn"Poiana" care este atestată documetar din anul 1737 şi a fost mutată aici în sept 2000. Biserica de lemn "Poiana" a a fost târnosită în ziua de 17 decembrie 2000 şi are valoare prin faptul că este în sine un document original şi autentic de istorie şi arhitectură, înscris pe Lista monumentelor istorice. La Poiana de Jos de unde a fost adusă Biserica de Lemn s-a găsit document precum că a funcţionat în anul 1775 o şcoală cu doi preoţi şi un dascăl.