Turcia

Republica Turcia este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest (peninsula Anatolia) și 3% în Europa (peninsula Balcanică). Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord vest; GeorgiaArmenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est;Irak și Siria la sud. Turcia este o republică democraticălaicăconstituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923. Turcia este un stat membru al ONUNATOOSCEOECDOIC și Consiliul Europei. În octombrie 2005 Uniunea Europeană a deschis negocierile de aderare cu Ankara.

Conditii de calatorie

Cetăţenii români care călătoresc în Republica Turcia în scop turistic sunt exceptați de la obligativitatea deținerii unei vize de intrare pe teritoriul acestui stat pentru o şedere care nu depășește 90 de zile în decurs de 6 luni. Aceasta se calculează, retroactiv, de la data ieşirii din Republica Turcia, iar nu de la data primei intrări.

Intrarea în Turcia este permisă cu paşaportul valabil cel puţin 6 luni după expirarea timpului de şedere pe teritoriul acestui stat.

Atenţie! Începând cu data de 01 ianuarie 2013, cetăţenilor străini care se prezintă la punctele de trecere a frontierei Turciei cu documente de călătorie care nu mai au file libere, deci cărora nu li se pot aplica vize sau ştampile de intrare/ieşire, nu li se mai permite intrarea pe teritoriul acestei ţări.